Guests - If You want access to member only forums on HSO. You will gain access only when you Sign-in or Sign-Up on HotSpotOutdoors.

It's easy - LOOK UPPER right menu.

  • Announcements

    • Rick

      Members Only Fluid Forum View   08/08/2017

      Fluid forum view allows members only to get right to the meat of this community; the topics. You can toggle between your preferred forum view just below to the left on the main forum entrance. You will see three icons. Try them out and see what you prefer.   Fluid view allows you, if you are a signed up member, to see the newest topic posts in either all forums (select none or all) or in just your favorite forums (select the ones you want to see when you come to Fishing Minnesota). It keeps and in real time with respect to Topic posts and lets YOU SELECT YOUR FAVORITE FORUMS. It can make things fun and easy. This is especially true for less experienced visitors raised on social media. If you, as a members want more specific topics, you can even select a single forum to view. Let us take a look at fluid view in action. We will then break it down and explain how it works in more detail.   The video shows the topic list and the forum filter box. As you can see, it is easy to change the topic list by changing the selected forums. This view replaces the traditional list of categories and forums.   Of course, members only can change the view to better suit your way of browsing.   You will notice a “grid” option. We have moved the grid forum theme setting into the main forum settings. This makes it an option for members only to choose. This screenshot also shows the removal of the forum breadcrumb in fluid view mode. Fluid view remembers your last forum selection so you don’t lose your place when you go back to the listing. The benefit of this feature is easy to see. It removes a potential barrier of entry for members only. It puts the spotlight on topics themselves, and not the hierarchical forum structure. You as a member will enjoy viewing many forums at once and switching between them without leaving the page. We hope that fluid view, the new functionality is an asset that you enjoy .
Sign in to follow this  
NDSUski

Lawrance LMS 320 & Navtronics Chip Issue

Recommended Posts

I have just purchased a new Navtronics chip for my Lawrance LMS 320. When I put the chip in the unit it beeps like it recognizes that there is a chip in it but the chip is not listed in the map options. I have been unable to get a hold of the customer support at Lawrance. And I have tried to update my LMS 320 with the downloads offered on the internet. Does anyone know what I can do to get this to work? Thanks

Share this post


Link to post
Share on other sites

Are you sure the LMS-320 is compatable with the Nav chip? I don't remember seeing it on the compatabliity list??? Some of the older units like the 240s and the 15s don't work (or don't work well) with newer map chips.

If it is compatable, the first thing I would try is to wiggle or reseat the map chip in the card reader slot. If that doesn't work, see if you can try your Nav chip in a different GPS to make sure it's a good chip. And see if you can try a different chip in your 320 to make sure it can read chips. Good luck getting it figured out.

Share this post


Link to post
Share on other sites

I just sold a LMS-320 and the reason I got rid of it was it didnt handle the new chips. That and I got a new bird for the dash. My x-15 doesnt handle new Nav chips either.

Try a Lakemaster Chip in it and if that dont work try to find a older Nav chip. I think I ran a 2002 Lake Superior Chip in my 320 and it worked.

Share this post


Link to post
Share on other sites

I have two chips for my LMS 320, both work fine. I just know that after you put it in, you have to go to Menu, Map Data, and make sure the appropriate one is selected...if not, mine always goes to Miami Demo

Share this post


Link to post
Share on other sites

I have two chips for my LMS 320, both work fine. I just know that after you put it in, you have to go to Menu, Map Data, and make sure the appropriate one is selected...if not, mine always goes to Miami Demo

Same thing with my H2Oc. I thought it wasn't reading the 2007 Navionics chip, but I had it set wrong in the menu.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Thanks for the input guys.

I did get a hold of the support people at Lowrance "finally" and they informed me that the only Navtronics chip that will work in a LMS 320 is the "Classic" version. Not the gold or premium version.

So it looks like I need to get a different chip or different GPS.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest
This topic is now closed to further replies.
Sign in to follow this