Guests - If You want access to member only forums on HSO. You will gain access only when you sign-in or Sign-Up on HotSpotOutdoors.

It's easy - LOOK UPPER right menu.

Sign in to follow this  
Followers 0
Chapo

Tilt/Trim Gauge

6 posts in this topic

Bought an 02 Alumacraft Trophy with 02 115hp Yamaha. The tilt/trim gauge will barely move off of up when I get the motor as far down as I can. If I understand right the gauge should move all the way over to down when the motor is all the way down. Any ideas what might be wrong or where I could look? Thanks.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Is the needle moving at all? It sounds as though the sending unit is out of adjustment or malfunctioning.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Your trim sender is located here:

yamahatrimsender.jpg

Make sure that the ring (item 1) is still rotating when you tip your motor up, and make sure that the wires aren't pinched / broken.

marine_man

Share this post


Link to post
Share on other sites

The needle starts moving a little toward down when the motor is completely down.

Share this post


Link to post
Share on other sites

It might just need to be adjusted. Take a look at the pic above and play with it a bit. You should be able to figure it out if it's just an adjustment - loosen the screw on the collar and rotate the collar.

marine_man

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now
Sign in to follow this  
Followers 0