Jump to content
  • GUESTS

    If you want access to members only forums on HSO, you will gain access only when you Sign-in or Sign-Up .

    This box will disappear once you are signed in as a member. 😀

  • RECEIVE THE GIFTS MEMBERS SHARE WITH YOU HERE...THEN...CREATE SOMETHING TO ENCHANT OTHERS THAT YOU WANT TO SHARE

    You know what we all love...

    When you enchant people, you fill them with delight and yourself in return. Have Fun!!!

Sign in to follow this  
picksbigwagon

Maui Golf.....

Recommended Posts

Okay, I had a few days in Maui to golf, I actually golfed 5 days while were out and yes while it is expensive, I can honestly say 3 of the 5 courses were worth it. I started off in Honolulu and played a public course within walking distance of our hotel on Waikiki. It was called Awa Ell, I paid 42 bucks, residents paid 8 bucks, I would have no problem paying 8 bucks to play there again, but it was 18 holes of golf.

We headed to maui and I played 4 courses over there too. The first was Elle Air on Monday. I would compare it to many of the metro courses you can golf. It was nice, pretty well taken care of and there were some views of the ocean (I have cell phone pictures I will add later).

Next was the Wailea Old blue course. I have only been golfing a year, we played from the white tee's (I joined another guy from Canada who had been playing the course since it opened in 1972), I opened with a 50 and came back with a 46. I broke 100 on a really nice and challenging course. The greens were past firm. I fired a 4 hybrid from about 190 and it hit the green and rolled off, there was no ball mark, and I fired that ball at the pin too....I took some video of whales breaching in the water, but no pictures that day. I did score my first birdie that day as well...

Wednesday I played The dunes at Maui Lani. It is a dunes style course which I didn't realize meant really small greens with lots of bunkers. I liked this course, it reminded me a lot of Sand Creek in Jordan, except for the mountains and the multi million dollars homes. The wind was a killer, on 18 it took my 50 yard pitch shot and blew it 30 yards right, into the pond....I have some pictures of this course.

111.jpg

113.jpg

112.jpg

110.jpg

108.jpg

Notice the extra starch in the flags on that #18. That is my ball on the lower right of the screen.

The final day I played the Makena Golf Clubs North course. I and the guy I played with (another Canadian) both decided to play from the big boy tees (blue, not the back black tees) well I exploded for a 55 on the front nine which was fine since I lost a few balls and then hit into some rocks and believed I could hit it out ( I need a new 5 iron). I finally hit a groove on the back nine and managed a 46, I was playing well, still lost a few balls, but did get a 46. My shot of the week came at Makena on hole #13, a par 4 330 yard hole. there were no trees or nutli-million dollar houses so I ripped into the ball, and the result is down below.

13MakenaNorthcourse.jpg

I drove the green, yes I missed the eagle putt but I did get my second birdie of the trip and of my current golfing life.

I tried not to think about how much the golf cost, my wife did find a phone number to call of a company and it saved me over 50 bucks that last day at Makena. It was called Stand by golf. you call the night before for a tee time the next morning. Of course if I wanted to play and pay twillight fees I could have, but the wind is pretty strong out there at this time of the year. When I finished on Wednesday, I would say it was a constantly 20 with gust over 30.....

Enjoy

Share this post


Link to post
Share on other sites

Picks...

Love the photos...thanks for sharing...looks like you had a blast.

Like I didn't have the itch BEFORE I saw those pictures....now I really want to get out!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  



  • Your Responses - Share & Have Fun :)

    • Wrapping up the ice fishing after tomorrow. I’ve never owned a propane auger before this one and the one I have was bought used. Any storage tips?  
    • They are probably wired differently. I’ve seen this happen.    Actually I had a brand new 2015 Silverado 2500 diesel issued to me as a company vehicle and had issues galore with the factory wiring and the gooseneck trailer I was pulling. It was the biggest nightmare I’ve ever had and it was all with the factory Chevy wiring and integrated brake controller.   
    • Not the best time of year to be laying in the cold and slop under a truck tracking down wires but I have done that as well. Sounds like you then need to track down the yellow wire on the truck and see where it may be corroded and shorted somewhere.  
    • Thanks for the response leech. I purchased an adapter similar to that one with the test lights. Both trailers I tried are almost new and both have LEDS. All work great with Moms SUV and Dads truck. I’m thinking it has to be somthing corroded or a broken wire on the truck end. But figuring that out is out of my reach.
    • Sounds like it may be a bad harness on the trailer it's self.  Get one of these and test the truck again. If all works it's time to fix or replace the trailer harness. I've done both on the 5 different snowmobile trailers I have had over the years. It could just be a bad corroded or shorted rear light fixture on that one side or a shorted wire on that side.   ATB 16687 Truck Trailer Vehicle Plug Tester 7 Round Blade 4 Pin Wire Light Brake RV Tow  
    • I know this forum gets very little people now days but maybe someone could help me out. So I purchased my self a new ( to me) 2000 Silverado 1500 back in August. Be mindful this is my first truck/vehicle. So I tow often ( boat, snowmobiles, atvs, kayak). But the guy I bought it from had said all trailer lighting works great. So I didn’t think much of it. Well a few weeks after I bought it I hooked up a trailer to try the lights.... well. All running lights work perfect, but, no drivers side signal or brake light, passenger side brake light and signal work great. I have tried 3 different trailers and have tried them on 2 other vehicles everything works great. So first thought is Check fuses right? So it was in at a Chevy dealer getting some work done so I had them cheak it out. Fuses all look good and they told me all trailer lights work perfect. So I thought well maybe my 7 pin to 4 flat adapter was bad. I bought a new one of those and tried again. I got one with the test lights on it and sure enough all lights worked great UNTIL I hooked up a trailer. When I did this it kicked out the drivers side brake light and signal on the trailer. At this point I’m feed up with this issue and I’m to worried about getting nailed so I only tow a little ways from home. Anyone have any thoughts on what this could be? I was thinking maybe a bad ground on truck? But how would you know? And also this truck has spent it entire life in Florida until last May so this is the first winter in MN. But it shouldn’t matter since I tried the lights back in the end of August. Thanks a lot!
    • So reviving a dead thread ..


      The "park switch" may be the cause of the parasitic draw on some of the console equipped models, 
      it's an inexpensive switch that sends a shutdown signal to the BCM. When it goes bad the dash lights do not shut off and it drains the battery. 
      Fords fix is to replace the whole shifter assembly at around $650.00, they do not sell just the switch. 
      Here is the replacement switch with an more detailed explanation of why it happens.

      Its under e bay listing 292931561061
    • I leave it behind on purpose at times..........
    • NOT in some of the places i go fishing.................AND most the time i go fishing to get away from said phone!!!!!!!
×