• RECEIVE THE GIFTS MEMBERS SHARE WITH YOU HERE...THEN...CREATE SOMETHING TO ENCHANT OTHERS THAT YOU WANT TO SHARE

    You know what we all love...

    When you enchant people, you fill them with delight and yourself in return. Have Fun!!!

Sign in to follow this  
esoxhunter11

I pilot problems

Recommended Posts

I have the I pilot on my 55lb powerdrive. Never had an issue.

Now I have no signal no navigation or anchor mode does not work.

It is a 12 volt system. I replaced both batteries still no signal. I also replaced remote battery still nothing. Batteries are fully charged. All cable lines look good. Tried relearning remote. I get 4 beeps. Still nothing. All other features beside gps work. It worked fine last fall.

Any one else run into this problem

I think I will need to replace the head unit or controller. I hope I am wrong.

I need some solutions, I have a tourney in 2 days.

Thanks Will

Share this post


Link to post
Share on other sites

So the remote will get the motor to do everything that doesn't require the gps?

Are there any little symbols? Is the unit outside with a good view of the sky? (I know, pretty basic. Just checking)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Everything works accept gps. The symbols that don't require gps work.

There is no signal strength on the remote. I noticed it on the lake with a clear view of the sky. Now I just have it pulled out in the drive way. Which is the same place I installed it 2 years ago and had good signal strength.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Not sounding like good news for the GPS inside the unit. Could be dead.

One other thing... Since it is on a PD, isn't that the one where there are a bunch of wires to attach to, rather than just plugging in?

Could one of those connections be bad? Or could one of the connections from the old controller board have come loose from where they were plugged to keep them out of the way and done some damage?

Just looked at the installation process, made me glad I had a terrova when I installed my ipilot.

Share this post


Link to post
Share on other sites

I wish it was the terrova.

The male connecter plug coming from the motor has 4 prongs instead of 6. Looks like it is missing two. I wonder if it came that way or they fell out?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

  • Your Responses - Share & Have Fun :)

    • Sounds like you guys gave her heck up there to find them. I'd be praying thanks, too if I got that one on! ☺️
    • Quick recap:   Weather was too darn “nice”!  Upper 80’s - 90’s; no wind to speak of; mostly sunny. Water temps were anywhere from 64 - 71 depending on location and day.   We looked the lake over from end to end, marking up our map and returning to some places where we saw fish either later the same day or a couple days later.  We could literally see the transition from spawn to post spawn happening during our stay.  Being new to both muskie fishing and that lake, we spent time in dead water as much as good water but feel like we got a pretty good handle on how to go about setting up a more efficient return visit.  It was a lot work and long hours but I’d go back this weekend if I could so I must’ve enjoyed it.   A few pics as hoped for:
    • big dave 2 and leech, darn good lookin meals!!!!  Dave have a good weekend!!!!
    • Ok Dave have a good weekend. Hope you get over the whole butt hurt Leech deal! Not sure where you got that I don't like folks smoking or grilling things?  I know I do enough. Have fun! 🙂  
    • Heavy rains across northwestern Wisconsin last weekend and early this week have flooded some roads and caused washouts on some highways, roads, state parks, forests and trails. According to the National Weather Service the area has received 7 to 12 inches of rain from Friday through Monday.Several park system property or portions of properties are closed due flooding. Amnicon Falls State Park, closed temporarily but has reopened, though some roads, trails and observation areas remain closed. Pattison State Park is open for camping only; all trails, observation areas, picnic and day-use areas are closed. There are washouts on the dam that forms Interfalls Lake and Highway 35 over the dam is closed. A campground and horse trail are closed at Governor Knowles State Forest and the day use areas along the river at Interstate Park are underwater.Water was roaring over Little Manitou Falls at Pattison State Park.Photo credit: Gervase ThompsonAll rivers in the region are running extremely high. The falls at both Amnicon and Pattison are roaring, but road closures mean observing the falls now is challenging. The Bois Brule and Flambeau rivers are high enough that some canoe launches and campsites are underwater. The water is making its way downstream and the Lower Wisconsin River is running very high with all sandbars submerged and canoeing and kayaking not recommended. The river is expected to crest Muscoda this weekend at 40,000 cubic feet per second. .
    • I'm still going to smoke this fatty while camping this weekend whether Leech likes it or not.....😋       See you fellers on Monday........
    • Rick didn't like all the "My Grills bigger and better then yours" posts!  😅
    • We switched to a new server. Had a glitch in our dB that lost a couple days of posts.
    • I ripped a hole in one of my favorite pairs of fishing shorts just need a decent sized patch to cover her up
    • I am not sure what happened either but we lost all of the posts last couple days not just this thread. And it looks like the same thing happened over on FM site as well. I know the site was down last night while I tried look at it.