Guests - If You want access to member only forums on HSO. You will gain access only when you Sign-in or Sign-Up on HotSpotOutdoors.

It's easy - LOOK UPPER right menu.

  • Announcements

    • Rick

      Members Only Fluid Forum View   08/08/2017

      Fluid forum view allows members only to get right to the meat of this community; the topics. You can toggle between your preferred forum view just below to the left on the main forum entrance. You will see three icons. Try them out and see what you prefer.   Fluid view allows you, if you are a signed up member, to see the newest topic posts in either all forums (select none or all) or in just your favorite forums (select the ones you want to see when you come to Fishing Minnesota). It keeps and in real time with respect to Topic posts and lets YOU SELECT YOUR FAVORITE FORUMS. It can make things fun and easy. This is especially true for less experienced visitors raised on social media. If you, as a members want more specific topics, you can even select a single forum to view. Let us take a look at fluid view in action. We will then break it down and explain how it works in more detail.   The video shows the topic list and the forum filter box. As you can see, it is easy to change the topic list by changing the selected forums. This view replaces the traditional list of categories and forums.   Of course, members only can change the view to better suit your way of browsing.   You will notice a “grid” option. We have moved the grid forum theme setting into the main forum settings. This makes it an option for members only to choose. This screenshot also shows the removal of the forum breadcrumb in fluid view mode. Fluid view remembers your last forum selection so you don’t lose your place when you go back to the listing. The benefit of this feature is easy to see. It removes a potential barrier of entry for members only. It puts the spotlight on topics themselves, and not the hierarchical forum structure. You as a member will enjoy viewing many forums at once and switching between them without leaving the page. We hope that fluid view, the new functionality is an asset that you enjoy .
Sign in to follow this  
Pherris

Hummingbird 777c Display goes black

Recommended Posts

Today the screen on my unit started to go black around the edges of the display and slowly increased until there was only a small portion of the display visable. I shut the unit off for an hour or so while we fished and when I turned it back on it was seemed fine but after about 5 minutes it started again. Anyone ever have this problem? or ideas on what is causing it? All replies appriciated.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Exact same thing happen to me. I have a 787. I had the unit for over a year and It just started to happen one day. I was fishing in a light rain a few days before but other than that I don't know what would happen to have cause that. I first tried calling HummingBird, I think It was the weekend so all I got was a recording so I went to Cabelas where I bought it. Without a receipt I went right to the fishing electronics in the store. Talk to the fishing sales manager and he just gave me a new one wrote up a slip "told me to take it to the exchange and not to tell them that I had it for over a year and they would check me out there". I ask him what would cause that ,he didn't know. Ask him if that happen before and he said "no". So if the folks at Humming Bird don't help ya, try the retailer but try talking with the guys at the fishing department they will be more sympathetic and maybe you can get lucky like I did. Good luck.

Share this post


Link to post
Share on other sites

I called CS and they said ti return the unit and a ck for $143.95 because it is over a year old. Said 7-10 day turn around. Thanks for the replies.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Pherris, is your sonar running off of your trolling motor battery. I ask this because I read somewhere that connecting your sonar off of a deep cycle battery you run the risk of running into low voltage which is bad for the sonar. Try connecting to the starting battery. Not saying that this was the problem. I just read about it somewhere and it made me think that could have been the problem that I had caused my sonar to [PoorWordUsage] out on me.

Share this post


Link to post
Share on other sites

I had a Eagle Ultra Classic do the same thing. I sent it in and they sent me a new one which I did have to pay a little for. There was a sticker on the replacement that said "Do not leave unit in boat under boat cover. The heat will fry the screen. So I take it out each time I leave it on the lift over the week.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Cbrooks,

I did have it hooked up to a trolling motor battery but also tried it on the starting battery and had same problem. I do occassionaly get a message on my bow unit that indicates low battery and that is running off one of the trolling motors I may try and switch that one and see if the message goes away. I have 3 units on my boat can they all run off the starting battery? Seems like it would be a big draw for one battery.

Thanks

Leech,

Thanks for the reply my unit stats in the boat in season and when it is not being used it is stored indoors. Thanks for your reply too.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Pherris, if HummingBird gives you a reason what went wrong, please do post it on here. Glad to hear your unit is getting fixed. Good luck fishing this year.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Cbrooks,

I did have it hooked up to a trolling motor battery but also tried it on the starting battery and had same problem. I do occassionaly get a message on my bow unit that indicates low battery and that is running off one of the trolling motors I may try and switch that one and see if the message goes away. I have 3 units on my boat can they all run off the starting battery? Seems like it would be a big draw for one battery.

Thanks

Leech,

Thanks for the reply my unit stats in the boat in season and when it is not being used it is stored indoors. Thanks for your reply too.

I run a LCX 15, a 520C and a 997 all at the same time. The battery will hold up, this time of the year, its when you introduce the livewell pumps that it becomes a problem.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

Sign in to follow this