Guests - If You want access to member only forums on HSO. You will gain access only when you sign-in or Sign-Up on HotSpotOutdoors.

It's easy - LOOK UPPER right menu.

Sign in to follow this  
Followers 0
Buck12

Gas bulb problems 99 75hp Merc

5 posts in this topic

I have a 99 75hp tiller Merc that often dies at slow speed or trolling. The gas bulb seems to lose pressure and if I pump it the engine will continue to run. This seems to happen every 20-30 minutes. I did change squeeze pumps but then that pump lost pressure when accelerating. Anyone got a solution?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Maybe bad gas lines allowing pressure to ecscape?

Share this post


Link to post
Share on other sites

You may wnat to check your fuel pump.. The gaskets get old and need replacement

Share this post


Link to post
Share on other sites

You might want to check for vacuum leaks from the fuel pump all the way in to the gas tank. if it's sucking a little air, the fuel pump is losing it's prime.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest
This topic is now closed to further replies.
Sign in to follow this  
Followers 0



  • Posts

    •   Then I wonder if they'll go back to the old way.
    •   Melt.   They should invite Obama and do a real roast of Donny boy.  
    • 6 million dollars per mile.    Oh My. Did Mexico cut the check for the down payment yet?  Has Merkel cut a check to Nato yet?    
    •   Plus+ 1 the carb. It's filling up the crank case with gas. After you clean or rebuild the carb tip it on the side with the plug out to drain the crank before trying to start it. Or if it's going to be a while take the plug out now and may be the gas will evap a bit by the time you get at the repair. good luck and let us know how it went. That was my first ATC.  
    • Ovi sure makes it look easy out there. What a beast.
    • And we know you like it raw.  No vaseline.   Pink steak, sure.  But raw burger just isn't my jam.   
    • AHH..... Memories.... I would have loved to have a odometer on our  Tri-Moto 125, had to have put thousands of miles on that 3 wheeler, burnt it down a few times when we were kids but Dad said you'll have to learn to fix it yourself! I'm not bringing it back to the dealer every time there's something wrong! We got good at new pistons and rings and gasket sets..... eventually we brought it to the dealer in pieces after we couldn't fix it anymore, think it was a rod bearing that eventually was it's demise, ended up getting a rippin' Tri-Moto 175 after that, those wheelers were our main transportation since we didn't have drivers licenses yet....... good times for sure.   You're carb is having issues, I would go there first, somethings not stopping the fuel from getting into your carb, either the float has a hole in it and isn't floating, or it could be sticking somewhere or your needle and seat are shot.   Give the carb a good once over and you should have your problem fixed.   Those were pretty basic 2 cycle engines, I don't think they even had reed valves.   Mike    
    • I planned on getting seeds and starting them at home, I won't be up there until late April. I have planted squash up there and they did not grow, I will look at blue hubbard, I have not had/grown them before, they sound interesting.
  • Our Sponsors