Guests - If You want access to member only forums on HSO. You will gain access only when you Sign-in or Sign-Up on HotSpotOutdoors.

It's easy - LOOK UPPER right menu.

Sign in to follow this  
Followers 0
Deep_Sinker

HELP- No tilt or trim

2 posts in this topic

OK, so yesterday morning I looked out to see my motor which is a 2004 250 HPDI Yamaha in the full up position which is not where I left it. So, this had happened one other time about 3 months ago. Then the problem just went away. This time it will not do anything. When I activate the up or down switch, the relay just clicks. Nothing to the trim motor. I have check voltages and everything looks like it should have power to the motor. I believe the trim motor is shot. Any other thoughts?

Also, how do I remove the trim motor. It has 3 allen head bolts, one which is conveniently buried. I tried with no luck to drop it out of the frame. I removed the 4 bolts from each side, drained as much fluid as I could and I still could not get it to come out the motor frame. It appears that I cannot get it to go up high enough, due either to the frame rubbing or the center piston fighting me.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Well, I double checked the electrical stuff again. Just decided to pull the motor. It is definitely bad. The shaft hardly moves. I guess now the hunt is on for a new motor before the weekend. Don't want to lose too much time on the water.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now
Sign in to follow this  
Followers 0