Guests - If You want access to member only forums on HSO. You will gain access only when you sign-in or Sign-Up on HotSpotOutdoors.

It's easy - LOOK UPPER right menu.

Sign in to follow this  
Followers 0
Eskimoman

trolling motor issues

6 posts in this topic

my trolling motor is not working properly. It makes a funny drone noise and has very little power. Even on top speed the blade spins like its on 1. Its not a battery issue. What could be the problem?

Share this post


Link to post
Share on other sites

i don't think this is a problem but you could try. take the prob off and see if you have a ton of fishing line or even weeds wrapped up in it. but otherwise I am guessing a motor issuse

Share this post


Link to post
Share on other sites

a bad connection, shot brushes, fired switch or rusted bushing could be alot of things.. line behing the prop?

Share this post


Link to post
Share on other sites

How do you know it's not a battery problem? Except for the noise you described, it sounds to me like it's a bad battery --- the battery could be putting out 12 volts, but not have any reserve capacity behind it. A bad cell will do that. I'd suggest getting your batteries load tested just to be sure.

Share this post


Link to post
Share on other sites

What brand and model motor do you have?

Could be one of a lot of things.

The noise though has me thinking you could have a prop shaft leak.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Its an old mercury trolling motor. I have checked and removed all line and weeds. I will try perch jerkers advice

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now
Sign in to follow this  
Followers 0